ירושות וצוואות

  • צוואות
  • צו ירושה
  • צו קיום צוואה
  • הסכמים בין יורשים
  • העברה ורישום נכסים בטאבו

 

צוואה מאפשרת לתכנן את ההורשה באופן שייטיב עם היורשים ויממש את רצון המצווה ומטרותיו.

חוק הירושה מכיר בארבע צורות לכתיבת צוואה: צוואה בכתב יד, צוואה בעדים, צוואה בפני רשות וצוואה בעל פה. לצורות שונות של צוואה ראה סוגי צוואות.

הצוואה המצויה ביותר היא הצוואה בפני עדים, צוואה אשר יכולה להיכתב בכל דרך, בין בהדפסה ובין בכתב ידו של אחר – ובלבד שהמצווה יחתום עליה בפני שני עדים אשר יאשרו את הדבר בחתימתם הם בגוף הצוואה ויוסף תאריך.

צוואה יכולה להיערך אף בכתב יד, אולם יש להקפיד כי הצוואה כולה תרשם בכתב ידו של המצווה. יש להוסיף לצוואה זו תאריך וחתימה והצוואה כשרה אף ללא נוכחותם של עדים.

צוואה בפני רשות ידועה בעיקר כצוואה בפני נוטריון. מדובר באמירת דברים בפני נוטריון אשר מעלה אותם על הכתב, או בהגשת צוואה כתובה לנוטריון. אין צורך בחתימת המצווה על הצוואה אלא באישור הנוטריוני.

צוואה בעל פה (צוואת שכיב מרע) היא נדירה ונערכת במצבים בהם אדם עומד בפני מותו הקרוב.

רצוי מאוד לערוך צוואה בעדים בפני עורך דין, כדי שלצוואה יהיו עדים אשר יוכלו להעיד על נסיבות עריכת הצוואה ועל כל הסובב אותה ועל מצבו ורצונו של המצווה.

חוק הירושה, התשכ"ה-1965 קובע את עקרונות הירושה במדינת ישראל ולפיו בהעדר צוואה, יחולק עזבונו של המנוח בהתאם להוראות חוק הירושה.

 לאחר מות המוריש, יורשיו הופכים לבעלים החוקיים של נכסיו וזכויותיו. גם חובות המוריש עוברים ליורשיו, אך לא ניתן לתבוע מהיורשים יותר משווי העיזבון שקיבלו בירושה.

חוק הירושה קובע שתי אפשרויות להורשה;

  • הורשה על  פי דין – במקרה בו המוריש לא הותיר אחריו צוואה..
  • הורשה ע"פ צוואה.

עריכת צוואה אינה חובה, אולם במקרים רבים מומלץ מאוד לערוך צוואה.

בכל מקרה, בין במצב של הורשה על פי דין ובין במצב בו קיימת צוואה, על מנת לממש את הירושה יש צורך בקיום הליך של קבלת צו ירושה או צו קיום צוואה מהרשם לענייני ירושה.

רק באמצעות צו ירושה או צו קיום צואה המצהיר מיהם היורשים ומהו חלקם בעיזבון המנוח,ניתן לרשום את זכויות היורשים בפנקס רישום המקרקעין -טאבו.

השירותים הניתנים על ידי בתחום הצוואות והירושות:

מאמרים בתחום

ירושה על פי דין

כללי הירושה שנחקקו בחוק הירושה. ירושה זו מכונה "ירושה על פי דין".כללי ירושה על פי דין מפורטים בפרק השני ל-חוק הירושה. כאמור, ירושה על פי

קרא עוד »