עו"ד קישון היא מהחלוצות בתחום ומאחוריה ניסיון רב מאוד של ייפויי כוח מתמשכים שערכה עבור אוכלוסיות מגוונות במקצועיות וברגישות רבה וטיפול במנעד רחב של אנשים, אלה המשמשים בעמדות מפתח, ואלה שאין ידם משגת בהם טיפלה בהתנדבות.
"אני מנגישה לכל לקוח את ייפוי הכוח המתמשך בהסתמך על המארג המשפחתי שלו", מדגישה עו"ד קישון, "וזאת לאחר שאני פורשת לפניו את כל האפשרויות הקיימות על מנת שיהיו ברשותו הכלים לבחור את הדרך המתאימה ביותר עבורו, גם כשהממנה ללא משפחה כלל או שבני משפחתו מתגוררים בחו"ל. חשוב ורצוי עבורו לערוך ייפוי כוח מתמשך. מובן שבמצב כזה יש להתאים את ייפוי הכוח לנסיבותיו הספציפיות של כל ממנה".
מה עדיף במקרים מסוג זה: עו"ד יותר מקצועי או יותר אנושי?
"כמובן שהצד המקצועי הוא בעל חשיבות עליונה אך ללא הצד האנושי אין לגשת לנושא זה. הדבר חשוב במיוחד בהתחשב בזה שהממנים מלווים בדרך כלל בחששות כשהם נפגשים עם סוגיות שטבע האדם להתעלם מהן. מסיבה זו אני מבהירה בפרוטרוט את כל האופציות הקיימות על מנת שכל פונה יערוך זאת בדרך המתאימה ביותר לתנאי חייו".
"מיופה הכוח צריך להיות ידו הארוכה של הממנה במקרה בו לא יוכל לקבל החלטות בכוחות עצמו, ולא פחות חשוב לדעת לשמור על כבודו ועל פרטיותו", ממשיכה עו"ד קישון, "גם כאשר הגיעה העת להכניס את ייפוי הכוח לתוקף. על מיופה הכוח לשתף את מי שמינה אותו עד כמה שאפשר וברמה שהוא מסוגל ולא להשאירו מחוץ לתמונה. את המידע הזה אני דואגת להעביר ולהבהיר למיופה הכוח במסגרת הסבריי על המחויבות שהוא נוטל על עצמו, וזאת בטרם הוא חותם על הסכמתו לשמש כמיופה כוח וכתנאי לכך".
אילו עצות נוספות את יכולה לתת בנוגע לעריכת ייפוי כוח מתמשך?
"מינוי מספר מיופיי כוח ולא אחד, להבהיר באופן ברור ובצורה מפורטת את הסמכויות שמעניקים וזאת גם כאשר ממנים כמיופי כוח בן זוג וילדים בעת ועונה אחת. לקבוע מהי הדרך בה ינהגו מיופי הכוח במקרה של חלוקי דעות ועוד.
"גולת הכותרת של ייפוי כוח הוא הטקסט החופשי שבהנחיות המקדימות. בהנחיות אלו כל אחד יכול להביא לידי ביטוי את מה שחשוב לו בזמן שלא יוכל להביע את עצמו בצורה ישירה. חשוב מאוד להקדיש להנחיות אלו מחשבה ולערוך זאת בצורה נכונה וממצה, לכן אני מעוררת נושאים שנראים חשובים בעיני, שואלת שאלות והכל במטרה לסייע לממנה להגיע להחלטות הנכונות עבורו".
"אני רואה גם חשיבות רבה בעריכת ייפוי כוח מתמשך בצורה מדורגת", מוסיפה עו"ד קישון, "מסיבה זו אני תמיד מקדימה לעריכה המעשית פגישה ארוכה עם הממנים, שבה אני לומדת על מערכת היחסים במשפחה ומחוצה לה. אני מציגה להם דברים מהותיים שייפוי כוח מתמשך מאפשר להם לבחור, ובדרך כלל שולחת אותם לעשות שיעורי בית כדי שיפנימו ויבינו. גם כאשר אני מתבקשת אני מסרבת לערוך ייפוי כוח מהיר ו'לסיים עם זה'. לזמן יש משמעות. צריך להציף שאלות, לחשוב על תשובות ומומלץ לממנים לשתף את בני המשפחה ולשמוע את דעתם בנושא".
מה הערך שאת נותנת ללקוחות שלך?
"מתוך התגובות הרבות שאני מקבלת אני סבורה שיש בי את הידע ואת הרגישות לבצע את הדברים בצורה נכונה, ומשוכנעת שגם לקוחותיי חשים זאת בסיום התהליך. כיום גיל האנשים שמעוניינים בעריכת ייפוי כוח מתמשך יורד, וזאת משום שאנשים אוהבים לתכנן את עתידם ולהשאיר עד כמה שניתן את השליטה בידיהם. הם מבינים שמדובר בצעד נכון".